Maastorakentajat rakentaa Tohkojan tuulipuistoa

Yhtiö urakoi wpd europe GmbH:lle Tohkojan tuulipuiston 22 tuulivoimalan perustukset. Perustukset ovat vapaasti seisovia eli niin sanottuja gravitaatioperustuksia. Työpäällikkö Aarno Oinonen kertoo Maastorakentajien hyödyntävän Tohkojan hankkeessa edellisissä tuulivoimakohteissa hyväksi todettuja menetelmiä.

Betonia perustusten rakentamiseen kuluu yhteensä noin 16 500 kuutiota ja betoniterästä 1,65 miljoonaa kiloa.

Kuluvan vuoden loppuun mennessä perustuksista valmistuu aikataulun mukaisesti kahdeksan. Työt jatkuvat sen jälkeen maaliskuussa, ja kokonaisuudessaan urakka on valmis vuonna 2016 heinäkuun puoliväliin mennessä.

Tohkojan tuulipuisto sijaitsee wpd:n Jokelan tuulipuiston vieressä. Tohkojan hankkeessa Suomen Maastorakentajien vastaavana mestarina toimii Matti Helaakoski.

Uutisarkisto