Janakan vesilaitos

Jyväskyläläiset saavat uudesta vesilaitoksestaan entistä enemmän ja parempaa vettä.

Vaajakoskella sijaitseva Janakka on yksi kolmesta Jyväskylän Energian päävesilaitoksesta, jotka tuottavat talousvettä kaupungin noin 130 000 asukkaalle. Ennen saneerausta vesilaitoksen veden valitettiin maistuvan raudalle ja siihen jouduttiin ajoittain lisäämään klooria.

Vuosina 2011-2012 toteutetussa urakassa laitoksen vanha osa saneerattiin ja viereen rakennettiin uusi laajennusosa. Remontin myötä tuotantokapasiteetti kaksinkertaistui noin 10 000 kuutioon vuorokaudessa ja orgaanisen aineen, raudan ja mangaanin poisto vedestä tehostui. Jatkossa vesilaitos voi käyttää raaka-aineena pohjaveden lisäksi myös pintavettä.

PAIKKAKUNTATILAAJAALOITUSVUOSIVUOSIMUUTA
JyväskyläJyväskylän Energia Oy20112012