Vaskiluodon silta

Vaasan Vaskiluotoon johtavia siltoja piti vahvistaa, jotta kaupungissa valmistettavat muuntajat ja laivamoottorit voitaisiin lähettää maailmalle Vaskiluodon satamasta hankalien maantiekuljetusten sijaan.

Hanke oli erittäin vaativa, sillä rakentaminen tapahtui meren ja vilkkaan liikenteen äärellä. Liikennettä ei voitu missään vaiheessa katkaista kokonaan, vaan pohjoista siltaa rakentaessamme liikenne kulki sisaryhtiömme WeldOnen eteläiselle puolelle rakentamaa tilapäissiltaa pitkin. Vaikka meriveden korkeus keskeytti työt kahdesti ja täydentävien pohjatutkimuksien perusteella tukimuurien perustamistapaa jouduttiin muuttamaan töiden ollessa käynnissä, siltaremontti eteni ripeästi ja hyvässä hengessä tilaajan kanssa.

Uuden sillan kantavuus, 600 tonnia, riittää Vaasan energiateollisuuden painavimmillekin erikoiskuljetuksille. Kaupunkilaiset puolestaan ovat ihastuneet sillan kupeeseen rakennetun pengerryksen istuskelupaikkoihin, entistä parempiin kevyen liikenteen väyliin ja tyylikkääseen graniittilaatoitukseen. Vaskiluodon silta palkittiinkin vuoden 2014 Vuoden kuntatekniikan saavutuksena.

PAIKKAKUNTATILAAJAALOITUSVUOSIVUOSIMUUTA
Vaasa, FinlandVaasan kaupunki20112013