Siltatyöt jatkuvat vilkkaana

Maastorakentajat kunnostaa kesän 2020 aikana muun muassa Kalajoen Isonsillan Valtatie 8:lla Kalajoen keskustassa. Kuva: Jorma Uusitalo

Maastorakentajilla on edessään jälleen vilkas sillanrakentamisen ja korjaamisen kausi. Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueilla yhtiö tekee siltojen ylläpitourakoita vuoden 2020 aikana noin 1,4 miljoonalla eurolla, kertoo työpäällikkö Matti Helaakoski Suomen Maastorakentajilta.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kanssa on solmittu 2-vuotinen sopimus ”Siltojen pienet korjaustyöt Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu 2020-21”. Urakassa on optiomahdollisuus vielä vuodelle 2022. Ensimmäisenä työt käynnistyivät huhtikuussa Haapavedellä Joutennivan sillalla, ja yhteensä kohteita on vuositasolla noin 30.

Lapin ely-keskuksen kanssa tehtyyn sopimukseen ”Lapin siltojen ylläpitourakka 2020, KU” sisältyy reilut 30 siltakohdetta Lapin alueella.

– Kalajoen keskustassa Valtatie 8:lla alkaa toukokuun lopulla Isonsillan remontti, jossa uusitaan sillan pintarakenteet. Kohde on liikennejärjestelyiden osalta haastava. Kalajoen Isonsillan sopimussumma on noin 0,7 miljoonaa euroa. Työt valmistuvat kuluvan vuoden syksyllä, Matti Helaakoski kertoo.

Uutisarkisto