Marinan matkailualue

Marinan aluetta Kalajoen Hiekkasärkillä kutsutaan merelliseksi olohuoneeksi, eikä syyttä. Hiekkasärkillä on tarjolla jo nyt hyvää ruokaa, merellistä tunnelmaa sekä viihdyttäviä aktiviteetteja, ja tätä kokonaisuutta Marina osaltaan täydentää.

Marinan alueen infran on rakentanut Suomen Maastorakentajat. Maastorakentajien urakkaan kuuluivat muun muassa vesijohtojen, viemärien ja hulevesiviemärien sekä katujen ja kevyen liikenteen väylien ja lammen ylittävän sillan rakentaminen. Lisäksi lammen rantaan rakennettiin tukimuuri valaistuksineen.

Kalajoen kaupunki panostaa vahvasti vaiheittain rakentuvan Marinan alueen kehittämiseen, mikä näkyy myös rakentamiseen käytetyissä materiaaleissa ja yksityiskohdissa. Alueelle toivotaan rakentuvan niin laadukkaita ja uniikkeja loma-asuntoja kuin ruokaravintoloita sekä veneilijöille suunnattu vierasvenesatama ajanmukaisine palveluineen. Tämä kaikki lisäisi merkittävästi vuotuista matkailutuloa.

Marinan alue sijaitsee Keskuskarin tien varressa aivan merenrannan tuntumassa.

Marinan matkailualue
Paikkakunta: Kalajoki
Tilaaja: Kalajoen kaupunki
Valmistumisvuosi: 2019