HS-Vesi investoi Paroisten puhdistamoon Hämeenlinnassa

Vesienkäsittelylaitosten rakentaminen ja niihin liittyvä pohja- ja betonirakentaminen ovat Maastorakentajien ydinosaamista. Kuva: Suomen Maastorakentajat

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy investoi Paroisten jätevedenpuhdistamon saneeraukseen ja laajennukseen Hämeenlinnassa. Suomen Maastorakentajien vastuulla on betoniallasurakka, johon sisältyy sekä maanrakennusta että betonirakentamista.

– Investoinnin taustalla ovat uudet lupaehdot. Jotta pääsemme typen osalta lupaehtoihin, tarvitsemme lisää allastilavuutta. Jätevedenpuhdistamolle rakennetaan lisää yksi biologinen linja, joka koostuu ilmastusaltaasta sekä kahdesta selkeytysaltaasta, kertoo käyttöinsinööri Marja Leimu HS-Vesi Oy:ltä.

Puhdistamon toiminnan tehostaminen maksaa yli 10 miljoonaa euroa. Maastorakentajien urakan arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Työmaan järjestelytyöt käynnistyivät lokakuun lopulla, ja valmista pitää Leimun mukaan olla kesäkuussa 2021.

– Vesienkäsittelylaitosten urakointi sekä siihen liittyvä pohja- ja betonirakentaminen ovat Maastorakentajien ydintekemistä. Myös tähän urakkaan kuuluu pohjaveden alentamista, johon meillä on vahva osaaminen, työpäällikkö Jari Häkkinen Suomen Maastorakentajilta sanoo.

Paroisten puhdistamolle johdetaan jätevettä käsiteltäväksi Hämeenlinnasta ja Hattulasta sekä yksi kolmasosa Iittalan jätevesistä. Jätevedenpuhdistamon keskimääräinen vuorokausivirtaama on ollut noin 20 000 kuutiota.