Skarta Energy Oy:stä Maastorakentajien uusi tytäryhtiö tuulivoimaan

Suomen Maastorakentajien uusi tytäryhtiö Skarta Energy Oy tavoittelee merkittävää kasvua tuulivoima- ja energialiiketoiminnassa. Skarta Energyn asiakkaita ovat tuulipuistoyhtiöiden lisäksi esimerkiksi kunnat sekä merkittävät teollisuuslaitokset, joiden energiaomavaraisuutta ja elinvoimaisuutta yhtiö parantaa kehittämällään Vierivoima-konseptilla. Konsepti mahdollistaa lähellä tuotetun uusiutuvan energian kustannustehokkaan käytön.

– Kun Skarta Energyn osaamiseen yhdistetään Maastorakentajat-konsernin muu osaaminen ja resurssit, meille avautuu paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia uusien energiaratkaisujen toteuttajana Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa. Tämän uuden tytäryhtiön perustaminen on seuraava askel rakentaessamme kestävää tulevaisuutta, toteaa Suomen Maastorakentajien toimitusjohtaja Jukka Juola.

Maastorakentajat on tullut tunnetuksi muun muassa tuulipuistojen infrarakentajana, ja tulevaisuudessakin iso osa Maastorakentajien toimintaa ovat tuulipuistoyhtiöille toteutettavat infrarakentamisen eri osa-alueet.

Skarta Energyn toimitusjohtajaksi on valittu Kari Tuominen. Hänellä on pitkältä työuraltaan vahvaa kokemusta muun muassa tuulivoimaprojekteista.

– Kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti olemme toteuttamassa asiakkaillemme uusiutuvan energian ratkaisuja. Esimerkiksi tuulivoimarakentaminen on suurin teollinen investointikohde seuraavien 10 vuoden aikana, ja siinä haluamme olla vahvasti mukana, Kari Tuominen toteaa.

Uutisarkisto